Een hommage aan teletekstpagina 751

Teletekstpagina 751 verdwijnt vanaf 1 augustus van NOS Teletekst. En dat is jammer, want het was een snelle en gemakkelijk toegankelijk overzicht van treinstoringen. Bovendien was teletekst 751 een markant onderdeel van teletekst: al sinds 1990 informeerde de NS verkeersleiding treinreizigers via teletekst over storingen. De eerste jaren gebruikte de NS-website zelfs teletekst als bron voor storingsinformatie.

Het is zonde om zoiets met stille trom te laten verdwijnen. Veel treinreizigers maakten dankbaar gebruik van het snelle storingsoverzicht in teletekst. Daarom biedt Rijden de Treinen.nl sinds vandaag een heuse alternatieve versie aan op www.tt751.nl: een pagina in de stijl van teletekst, met alle storingen en werkzaamheden op het spoor. Snel, simpel, en toegankelijk via je pc of telefoon.

De informatie op deze pagina komt vanuit de NS-systemen, en op een paar kleine details na is het net teletekst-pagina 751.

Screenshot van tt751.nl

1 gedachte over “Een hommage aan teletekstpagina 751

  1. Fantastisch initiatief. Ik ben een frequente gebruiker van de teletekst in het algemeen en 751 in het bijzonder en merk (niet alleen in Nederland, ook in Belgi├ź) dat steeds meer onderdelen worden afgeschaft. Ook voor gebruik op de smartphone is teletekst handig omdat hij weinig data verbruikt.
    Na het artikel in de Metro heb ik ook de app rijdende treinen geïnstalleerd en ik vind hem een stuk beter (overzichtelijker en gebruikersvriendelijker) dan de NS app. Hulde!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.