Afstandenmatrix februari 2016

Update: er is een nieuwere versie van de tariefafstanden beschikbaar (januari 2017).

Vanaf 1 januari hanteert NS nieuwe tarieven voor de tickets en dat is een goede aanleiding om een nieuwe tariefafstandenmatrix te maken.

Ten opzichte van de vorige versie (uit december 2015) zijn er flinke verschillen. De stations zelf zijn hetzelfde gebleven, maar vanaf 2016 is het concept ‘gedeeld tariefpunt’ verdwenen. Met andere woorden: het komt nu niet meer voor dat er 0 tariefeenheden tussen twee stations zitten.

Online tool

Een gemakkelijke manier om de afstanden te bekijken is met de online webpagina op rijdendetreinen.nl/tariefafstanden.

Dataset

Net als de laatste editie kun je weer een tariefmatrix voor het hele spoorwegnet downloaden, en een matrix per vervoerder. Let er wel op dat in de matrix per vervoerder veel verbindingen niet mogelijk zijn, of via een omweg berekend worden. Trajecten van andere vervoerders worden namelijk niet gebruikt in deze matrices.

In de afstandenmatrix worden de volgende conventies gehanteerd:

  • Cijfer: afstand tussen stations
  • XXX: stations zijn gelijk
  • ? (vraagteken): geen route tussen stations

Mocht je een fout tegenkomen in een dataset, laat het dan even weten op info@rijdendetreinen.nl of in een reactie onder dit bericht.

Licentie

Deze dataset is beschikbaar onder CC0-licentie. Dit houdt in dat deze dataset vrij te gebruiken is zonder beperkende rechten. Een bronvermelding wordt uiteraard wel op prijs gesteld, maar is niet verplicht.
CC0

4 gedachten over “Afstandenmatrix februari 2016

  1. De stationslijst is totaal niet op volgorde, anders kon ik het als oefen matteriaal gebruiken, nu kost het mij teveel tijd om alles uit te zoeken.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.