Nieuwe locatie voor afstandenmatrix en andere open data

Sinds vandaag kun je de laatste versie van de tariefafstandenmatrix vinden op de Open Data-pagina op rijdendetreinen.nl, samen met andere open data die door Rijden de Treinen gratis en vrijelijk beschikbaar wordt gesteld.

Vanaf nu worden nieuwe updates van de open data op de nieuwe open data-pagina gepubliceerd in plaats van op het weblog. Dit is praktischer voor iedereen: alle open data staat nu op een plek bij elkaar, en ook het updaten van de open data is hiermee wat gemakkelijker geworden.

Je kunt de volgende open data vinden bij Rijden de Treinen Open Data:

  • Tariefafstanden (voorheen op de blog gepubliceerd)
  • Stationslijst met alle stations in Nederland (idem)
  • Stationslijst met Europese stations (vanuit NL bereikbaar, nieuw)
  • Historische dataset met treinstoringen (nieuw!)

De dataset met treinstoringen is nieuw. Voorheen was deze data op verzoek wel verkrijgbaar, maar gezien de grote interesse is de data nu zonder beperkingen te downloaden. Periodiek zal de datapagina bijgewerkt worden met nieuwe datasets.

Veel plezier met de open data!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.