Afstandenmatrix mei 2017

Update: er is een nieuwere versie van de tariefafstanden beschikbaar (april 2018).

In april is de Hoekse Lijn tussen Rotterdam Centraal en Hoek van Holland afgekoppeld van het landelijke spoorwegnet, om omgebouwd te worden tot een metrolijn die door de RET zal worden geëxploiteerd. Dit rechtvaardigt een update van matrix met tariefafstanden.

In deze update zijn tevens de facultatieve stations weggelaten, waardoor de situatie dat er tussen twee stations geen route beschikbaar is (? in de matrix) niet meer voorkomt voor de landelijke matrix.

Online tool

Een gemakkelijke manier om de afstanden te bekijken is met de online webpagina op rijdendetreinen.nl/tariefafstanden.

Dataset

Net als bij de voorgaande edities kun je weer een tariefmatrix voor het hele spoorwegnet downloaden, en een matrix per vervoerder. Let er wel op dat in de matrix per vervoerder veel verbindingen niet mogelijk zijn, of via een omweg berekend worden. Trajecten van andere vervoerders worden namelijk niet gebruikt in deze matrices.

In de afstandenmatrix worden de volgende conventies gehanteerd:

  • Cijfer: afstand tussen stations
  • XXX: stations zijn gelijk
  • ? (vraagteken): geen route tussen stations

2 gedachten over “Afstandenmatrix mei 2017

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.