Afstandenmatrix april 2018

Update: de nieuwste matrix met tariefafstanden vind je vanaf nu bij Rijden de Treinen Open Data.

Het is weer tijd voor een update van de tariefafstandenmatrix. In april is bijvoorbeeld station Eemshaven geopend, en eerder zijn de stations Bosknoop Snijdelwijk, Waddinxveen Triangel en Zwolle Stadshagen geopend. (Op de laatste stoppen nog steeds geen treinen door problemen met de spoorlijn Zwolle-Kampen.)

Online tool

Een gemakkelijke manier om de afstanden te bekijken is met de online webpagina op rijdendetreinen.nl/tariefafstanden.

Dataset

Net als bij de voorgaande edities kun je weer een tariefmatrix voor het hele spoorwegnet downloaden, en een matrix per vervoerder. Let er wel op dat in de matrix per vervoerder veel verbindingen niet mogelijk zijn, of via een omweg berekend worden. Trajecten van andere vervoerders worden namelijk niet gebruikt in deze matrices.

In de afstandenmatrix worden de volgende conventies gehanteerd:

  • Cijfer: afstand tussen stations
  • XXX: stations zijn gelijk
  • ? (vraagteken): geen route tussen stations

2 gedachten over “Afstandenmatrix april 2018

  1. Hallo,
    In de stationslijst ontbreken 2 stations bij vergelijking met de stations in de afstandentabel.
    Het betreft LEER en WR.

    1. Hoi Ton, bedankt voor je opmerking! Bij de volgende update van de tariefafstanden zal ik ze toevoegen. Voor de volledigheid: dit zijn twee Duitse stations op het traject tussen Groningen en Leer. LEER = station Leer (Ostfriesland), WR = station Weener.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.