Redesign voor de Rijden de Treinen Android-app

De Rijden de Treinen app voor Android heeft een grote update gekregen! De afgelopen weken hebben verschillende bètatesters meegetest aan deze nieuwe versie en sinds vandaag is de update voor iedereen beschikbaar.

In de nieuwe versie van Rijden de Treinen wordt nu Material Design gebruikt, dat is meteen de meest zichtbare verandering ten opzichte van de oude versie. Het oude, wat saaie zwart/wit (Holo) thema is nu vervangen door een vrolijker gekleurd thema in de kleuren van Rijden de Treinen (blauw en rood).

Het verschil tussen het oude uiterlijk (links) en het nieuwe uiterlijk (rechts).
Het verschil tussen het oude uiterlijk (links) en het nieuwe uiterlijk (rechts).

Een andere vernieuwing is de mogelijkheid om ritinformatie te bekijken. Je kunt nu vanuit de vertrektijden doorklikken naar de volledige ritinformatie van een trein. Ook vanuit de reisplanner kun je doorklikken naar dezelfde detailinformatie die je vanuit de vertrektijden op kunt vragen, zodat je ook vanuit de reisplanner gemakkelijk de materieelinzet kunt zien (indien bekend) en de rest van de route van een trein.

Ritdetails kun je snel opvragen via het menu.
Ritdetails kun je snel opvragen via het menu.

Nieuw is ook de mogelijkheid om de prijs van de reis op te vragen vanuit de reisplanner. Overigens is het een verplichting van NS om in de disclaimer te melden dat deze informatie niet van NS komt, dus voor gegarandeerde prijsinformatie kun je het beste dubbelchecken op de NS-site.

Prijsinformatie in de app
Prijsinformatie is op te vragen via de reisplanner.

Enkele andere vernieuwingen:

  • Vertrektijden en ritten kun je nu gemakkelijk opslaan om later weer te openen. Ritten kunnen eenmalig worden opgeslagen, of voor altijd (totdat je ze weer verwijdert uit de lijst).
  • Treinsamenstellingen kunnen nu naar links of rechts rijden (aan te passen in de instellingen).
  • Opgeloste storingen zijn op te vragen via het menu.
  • In de lijst met reisadviezen krijg je een waarschuwing bij reizen met een speciale trein (Thalys, IC Direct of ICE) of bij busvervoer.
  • Diverse bugs en kleine verbeteringen.

Als je Rijden de Treinen via de Play Store hebt geïnstalleerd krijg je de update automatisch op je telefoon. Heb je de app nog niet? Ga dan naar de Play Store om Rijden de Treinen te installeren.

 

1 gedachte over “Redesign voor de Rijden de Treinen Android-app

  1. Ik ben super enthousiast over de nieuwe versie van ‘Rijden de Treinen app voor Android’. De app ziet er veel aantrekkelijker uit met al die kleuren. Daarnaast is de ritinformatie die je kan bekijken ook een super verbetering!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.