Rijden de Treinen voor Android 2.1: snel je station kiezen

Vandaag is versie 2.1 van de Rijden de Treinen Android-app gepubliceerd. De update is een stuk minder fors dan de vorige update, versie 2.0, maar desalniettemin toch een aantal handige nieuwe functies.

Dichtstbijzijnde station

Screenshot van Rijden de Treinen Android-appDe belangrijkste toevoeging is dat je nu het dichtstbijzijnde station op kunt zoeken bij de actuele vertrektijden. Met het locatie-icoontje, naast de zoekknop, zoekt Rijden de Treinen de dichtstbijzijnde stations. Wanneer je op een station staat opent de app meteen dat station in de actuele vertrektijden. Als je niet op een station staat (of wanneer je nog een keer op de locatieknop drukt) krijg je een lijst te zien van de vijf dichtstbijzijnde stations. Supersnel de vertrektijden laden dus!

Scrollen bij treindetails

Wanneer je op een trein drukt bij de actuele vertrektijden, zie je de details van die treinrit: de treinsamenstelling, de route en eventuele opmerkingen of waarschuwingen. Voorheen kon je alleen scrollen door de lijst met stations. Het probleem was dat de lijst met stations soms erg kort kon worden door een grote hoeveelheid opmerkingen. Dat is nu opgelost: het hele scherm scrollt nu mee.

Opt-in voor meldingen

Wanneer je de app voor het eerst opstart wordt nu gevraagd of je meldingen aan wilt zetten. Ze staan dus niet meer standaard aan, zonder te vragen. Ook als je de app al geïnstalleerd had krijg je (eenmalig) deze vraag.

Overige verbeteringen

Bij de storingen zie je nu ook de starttijd van een storing. Verder zijn er verschillende kleine verbeteringen gemaakt die de app stabieler maken. Mocht je onverhoopt meemaken dat de app crasht, laat het even weten op feedback@rijdendetreinen.nl.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.