Afstandenmatrix juli 2014

Let op! Deze versie bevat een aantal fouten, zie de update voor een verbeterde versie.

Update: er is een nieuwere versie van de tariefafstanden beschikbaar (februari 2016).

De afstandenmatrix met de tariefeenheden van alle Nederlandse spoorwegstations is weer bijgewerkt. Ten opzichte van de vorige versie uit januari zijn er een aantal verschillen. Het bleek dat Arriva verschillende trajecten opnieuw heeft gemeten, waardoor de afstanden op met name het traject Arnhem – Winterswijk zijn veranderd. Verschillende stations die voorheen één tariefpunt vormden (een afstand van 0 tariefkilometers tussen deze stations) zijn nu verschillende tariefpunten geworden. Ook zaten er een aantal fouten in de vorige versie, zo was de afstand Amersfoort – Hoevelaken veel te groot.

Mocht je bij het gebruiken van dit bestand fouten tegenkomen (waarbij bijvoorbeeld de reisplanner van NS een ander resultaat geeft dan het aantal tariefeenheden in het databestand), laat het dan even weten als reactie op dit blogbericht of per mail naar info@rijdendetreinen.nl.

De nieuwe dataset bestaat uit de volgende twee bestanden:

Deze dataset is beschikbaar onder CC0-licentie. Dit houdt in dat deze dataset vrij te gebruiken is zonder beperkende rechten.
CC0

Let op! Deze versie bevat een aantal fouten, zie de update voor een verbeterde versie.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.