Versie 2.0 voor Android-app Rijden de Treinen

Sinds vandaag is versie 2.0 beschikbaar van de Rijden de Treinen app voor Android. In versie 2.0 is het design van de app volledig op de schop gegaan! De interface is van een modern jasje voorzien en aangepast naar een moderne en gebruiksvriendelijke Android-interface. Met het redesign is de app ook meteen geschikt voor tablets.

Enkele screenshots van de nieuwe interface:

Nieuwe interface Nieuwe interface Nieuwe interface

Nieuwe interface Nieuwe interface Nieuwe interface

Ook zijn er een aantal andere verbeteringen:

 • Delen van storingen, vertrektijd en reisadvies – met het icoontje ‘Delen’ rechtsboven breng je gemakkelijk iemand op de hoogte van je reis.
 • Verbeterde meldingen – In het verleden waren de meldingen over treinstoringen niet altijd actueel. De meldingen zijn volledig vernieuwd en nu veel actueler. De melding zelf geeft ook meer informatie. Als je wilt kun je zelfs de melding in beeld laten zolang er nog actieve treinstoringen zijn.
 • Dashclock-integratie – Gebruik je Dashclock? Dan kun je nu het aantal treinstoringen aan je Dashclock-widget toevoegen.
 • Favoriete stations – Je kunt nu veel gemakkelijker de lijst met favoriete stations bewerken. In de instellingen kun je deze lijst openen.
 • Overstaptijd in reisplanner – In de reisplanner zie je nu duidelijk naar welk perron je moet overstappen en hoeveel tijd je voor een overstap hebt.
 • OV-chipkaarttips in de reisplanner – Als je tijdens je treinreis van vervoerder wisselt (bijvoorbeeld van Arriva naar NS) geeft de app nu een herinnering dat je dan moet uitchecken bij Arriva en in moet checken bij NS. (Dit is slechts een advies, of je moet inchecken/uitchecken hangt af van je vervoerbewijs.)
 • Stabiliteitsverbeteringen – Er is veel aandacht besteed aan het stabiel maken van deze volledig vernieuwde versie. Bedankt b├Ętatesters!

De Rijden de Treinen app is gratis te downloaden in de Google Play Store, en de app is zowel in het Nederlands als in het Engels beschikbaar.

Android-app op Google Play

4 gedachten over “Versie 2.0 voor Android-app Rijden de Treinen

 1. Beste, ……
  Kunt u mij vertellen of er ook een Iphone app gaat komen van rijdendetreinen ?

  Langs deze weg wil ik jullie complimenteren met de geweldige website.
  ( Ik neem aan dat de app voor android dat ook is . )
  Met name de meteieelsamenstelling is mij dagelijks van dienst tijdens mijn werk.

  Ik hoor graag van jullie.

  Vriendelijke groet,

  Yarno Mickers
  Senior Medewerker Reisinformatie NS Reizigers

  1. Beste Yarno,

   Dank voor je reactie en compliment!
   Helaas zal er geen iPhone app komen van rijdendetreinen. Wel is het, als het goed is, mogelijk om de mobiele versie van de website (gewoon op http://www.rijdendetreinen.nl) te openen op iPhone. Mocht de mobiele versie van de site problemen geven dan hoor ik het graag, want die wil ik wel graag aanbieden aan gebruikers van iPhones en iPads.

   Groeten, Geert

 2. De website is goed zichtbaar op de iPhone/iPad, maar het liefst zie ik de app binnenkort een keer verschijnen!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.