Winterdienstregeling 2013

De sneeuwverwachtingen voor dinsdag 14 januari waren aanleiding voor NS en Prorail om op een groot deel van het spoorwegnet de dienstregeling uit voorzorg aan te passen. Vanavond werd door NS de informatie in de reisplanner aangepast en rond half 9 was dat afgerond, alle treinen die morgen niet rijden zijn uit de planner gehaald. Toch is het ook wel gemakkelijk om een overzicht per traject te hebben, vandaar dat op de Rijden de Treinen website en in de app het lijstje beschikbaar is dat ook op de NS-site staat. Handig wanneer je op je smartphone de storingsinformatie bekijkt.

Met dank aan OVapi.nl en openOV is nu ook een lijst (pdf) beschikbaar (alleen bedoeld voor afnemers van 9292 open data, dus niet verder verspreiden) met meer details over de aanpassingen die NS morgen doorvoert. Handig voor de wat meer ervaren forensen: zo kun je wat sneller zien welke treinseries er wel en niet rijden.

Snel overzicht: op de wiki van OV in Nederland.nl is er een aparte pagina over de Winterdienstregeling waar je kunt lezen welke veranderingen NS hanteert.De treinseries die in het artikel genoemd worden kun je lezen als een soort lijnnummers, als je op het nummer klikt kun je het traject per treinserie bekijken.

Uiteraard kun je de reisplanner gebruiken om je reis te plannen, en actuele vertrektijden om vertragingen per station te zien. Goede reis!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.