Forse verbetering website

Sinds zaterdagavond is de website van Rijden de Treinen.nl fors verbeterd! De update, waar enkele maanden aan gewerkt is, introduceert enkele handige nieuwe functies en bovendien ziet de website er nu een stuk beter uit. In deze blogpost worden de verschillende verbeteringen besproken.

Nieuwe lay-out
Als eerste valt op dat de interface van de website veranderd is: frisser en strakker dan de vorige versie van de website. De informatie die te vinden is op de Rijden de Treinen-website is met deze verandering van de lay-out ook sneller te vinden; als je bijvoorbeeld een storing bekijkt is er nu een duidelijk onderscheid tussen een actueel bericht en archiefberichten.

Zoekfunctie in storingenarchief
Het archief met treinstoringen is nu ook voorzien van een zoekfunctie. Dat maakt het veel gemakkelijker om een specifieke storing terug te vinden. Je kunt nu zoeken op oorzaak, periode (maand of jaar) en oorzaak van de storing.

Koppeling aan trajecten
Een langgekoesterde wens was een betrouwbare koppeling van storingen aan spoortrajecten. De site rekent nu automatisch welke trajecten getroffen zijn door een storing. Dit wordt gedaan aan de hand van de stations die genoemd worden in het informatiebericht. Voorbeeld: wanneer het informatiebericht Tussen Rotterdam C. en Delft rijden minder treinen luidt, dan wordt het traject Rotterdam C-Den Haag HS gekoppeld aan de storing.
Voor nu levert dit interessante informatie op: per traject kan worden uitgerekend hoeveel storingen er maandelijks gemeld worden. Kijk je bijvoorbeeld naar het traject Arnhem – Winterswijk (waarvoor in december 2012 de meeste storingen gemeld waren) dan is het interessant om te zien hoe fluctuerend het aantal storingen op deze lijn is. Dit is nu dus mogelijk voor elk traject in Nederland.

Voor de rest is er met name in de techniek achter de website een hoop verbeterd waardoor de website goed voorbereid is voor toekomstige uitbreidingen. Hopelijk bevallen de nieuwe functies en verbeteringen. Mocht je onverhoopt toch tegen iets aanlopen dat niet goed werkt, dan kun je altijd een berichtje achterlaten!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.