Update Rijden de Treinen voor Android

Gisteravond is er een update uitgebracht van de Rijden de Treinen app voor Android. De grootste vernieuwing is de nieuwe functie om meer informatie over een trein op te vragen bij de actuele vertrektijden. Vanaf nu kun je zien hoe lang je trein is en op welke stations de trein onderweg stopt. Zo ben je een stuk beter op de hoogte tijdens je reis!

Deze extra informatie komt rechtstreeks uit de systemen van NS. De informatieborden op de perrons en op het station gebruiken hetzelfde informatiesysteem dat Rijden de Treinen vanaf nu gebruikt. Bovendien krijg je nu meer informatie te zien: net als op de borden op het station kan NS een oorzaak geven voor een opgeheven trein. Als deze informatie bekend is zie je dat ook in de app.

De treinlengte die in de app te zien is is gebaseerd op de informatie uit de planning van NS en op basis van actuele informatie. Het kan zijn dat de informatie niet helemaal klopt, maar over het algemeen is dit behoorlijk betrouwbaar.

Al met al een flinke uitbreiding dus! De volledige lijst met wijzigingen:

  • Treindetails en -route toegevoegd aan actuele vertrektijden (klik op een trein)
  • Treinlengte- en type toegevoegd (zie treindetails)
  • Vertrektijd knippert wanneer trein reeds gearriveerd is
  • Actuele vertrektijden zijn nu veel actueler
  • Vertrektijden kunnen nu vernieuwd worden door naar beneden te slepen
  • Kleine bugs verholpen
  • Nieuw station: Maastricht Noord
  • Stations hernoemd: Hilversium Media Park (was Hilversum Noord), Bad Nieuweschans (was Nieuweschans)

De update kun je downloaden via de Google Play store.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.