Persbericht: Kortere en langere treinen tijdens NSS inzichtelijk gemaakt

In Den Haag wordt op 24 en 25 maart het Nuclear Security Summit georganiseerd. Voor dit prestigieuze congres wordt ook het treinverkeer rondom Den Haag aangepast.

NS rijdt met langere treinen tussen Amsterdam – Den Haag – Rotterdam om zoveel mogelijk treinreizigers binnen de Randstad te kunnen vervoeren. Om dit mogelijk te maken rijden in de rest van Nederland gedurende het NSS kortere treinen dan gebruikelijk.

De website en app van Rijden de Treinen.nl laten concreet zien welke treinen korter of langer dan normaal zijn. Via de actuele vertrektijden is duidelijk te zien hoe lang een trein is. Zo kun je als treinreiziger goed geïnformeerd op reis en kun je voorkomen dat je in een overvolle trein stapt.

Actuele vertrektijden met treinlengte in beeld.
Actuele vertrektijden met treinlengte in beeld.

De informatie komt rechtstreeks uit de systemen van NS en wordt gevoed uit het systeem waarmee ook de borden op de treinstations aangestuurd worden. De website en Android app van Rijden de Treinen.nl zijn gratis te gebruiken.

Meer informatie over reizen met de trein tijdens het NSS:
www.rijdendetreinen.nl/nss2014
www.rijdendetreinen.nl/vertrektijden

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.